RENDELÉSI IDŐ:
Hétfő:9-13
Kedd: 9-13
Szerda, Csütörtök, Péntek:
15.00-20.00

A szemtorna régóta alkalmazott módszere a látásjavításnak. Számos tehnika, módszer és eljárás alakult ki az idők folyamán, elsősorban Schneider, Bates, Koplakov  nevével fémjelzetteket említenénk.
A szemtorna alkalmazható fénytörési zavarok esetében: hypermetropia(távollátás), myopia(rövídlátás),  presbyopia, astigmia (szemtengelyferdülés), ugyanakkor a látásélesség fejlesztése érdekében pld. tompalátás(amblyopia). Monitoros munkavégzés okozta szemészeti panaszokat az angol nyelvű szakirodalomban "Computer Vision Syndrome" elnevezéssel illetik, ezekben az esetekben is a szemtorna sikeres lehet.
Az alkalmazott gyakorlatokat mindig alapos szemvizsgálatot követően alakítjuk ki, építjük fel a kezelési tervet, egyénre szabottan, figyelembe véve a páciens általános, valamint szemészeti állapotát, életkorát, és az elérendő eredményt. Fontos hangsúlyozni  hogy a szemtornával organikus (szervi elváltozásokat) nem lehet eltüntetni, ugyanakkor rendszeres gyakorlatokkal funkcionális javulást lehet nyerni (éleslátás, térlátás, stb).
A gyakorlatokat szükséges társítani egyéb természetgyógyászati módszerekkel: táplálkozás, relaxációs technikák, vitaminok/ táplálékkiegészítők, homeopátia, test- és fülakupunktúra, akupresszúra, méregtelenítés/ lúgosítás.
Alapvető szempont, hogy a szemek állapotát/ látását meghatározza a szervezet testi /lelki egyensúlya, ezért a természetgyógyászati eljárásokat mindig a holisztikus elvek alapján alkalmazzuk.
A fent említett Bates és Schneider technikákon kívül rendszeresen alkalmazunk csikung, valamint szemészeti jóga eljárásokat is.
A számítógépes munkát végző pácienseknek ergonómiai-a munkahellyel, valamint munkavégzéssel kapcsolatos tanácsadást is végzünk.
Cégek számára a számítógépes munkahelyek véleményezését végezzük, szemészeti ergonómiai szempontból.

SZEMTORNA EREDMÉNYEIVEL  KAPCSOLATOS NEMZETKÖZI TANULMÁNYOKAT LÁSD  LINKEK